.......

...

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Φιλιππίνες ΟΗΕ: Ο τυφώνας προκάλεσε καταστροφές .

Ανυπολόγιστες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές οι συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του Χαϊγιάν, σλυμφωνα με την γενική γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων, Γκουεντολίν Πανγκ, η οποία επικαλείται τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

«Πάνω από 1.000 πτώματα εθεάθησαν στην Τακλομπάν. Στη Σαμάρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 200», τόνισε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η καταμέτρηση των θυμάτων στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστροφών του ΟΗΕ Ροντ Στάμπα, ο στρατός περισυλλέγει συνεχώς πτώματα χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να υπολογιστεί ο αριθμός των  θυμάτων, ενώ χαρακτήρισε την καταστροφή ανάλογη με εκείνη από το τσουνάμι του 2004.

Ο στρατός των Φιλιππίνων άρχισε να περισυλλέγει τα πτώματα που κείτονται στις πληγείσες από τον τυφώνα Χαϊγιάν περιοχές, κυρίως στην πρωτεύουσα Τακλομπάν της επαρχίας Λέιτε, ενώ οι αρχές βλέποντας τις εικόνες καταστροφής, εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων αναμένεται να διεξαχθούν με "μεγάλη δυσκολία" καθώς οι δρόμοι μεταξύ του αεροδρομίου και των πόλεων που χρειάζονται βοήθεια είναι απροσπέλαστοι.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές παρομοίασε σήμερα την καταστροφή από τον τυφώνα Χαϊγάν στις Φιλιππίνες με το τσουνάμι που σάρωσε την Ασία το 2004 και το οποίο στοίχισε τη ζωή 220.000 ανθρώπων.

Ο Σεμπάστιαν Ροντ Στάμπα, επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστροφών του ΟΗΕ που έφθασε στην πόλη Τακλομπάν της πλέον πληγείσας επαρχίας Λέιτε για να προετοιμάσει την ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ότι "η τελευταία φορά που είδα καταστροφή αντίστοιχης κλίμακας ήταν μετά το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μαζική καταστροφή.
ΠΗΓΗ -ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου