.......

...

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Πράσινο» σχολείο στα Χανιά.


«Ένα ακόμη σημαντικό έργο, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο στοΠασακάκι, υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων, στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου, αποδεικνύοντας στην πράξη – και με αυτό το έργο – το υψηλό ενδιαφέρον που κατέχουν τα ζητήματα παιδείας και αναβάθμισης της σχολικής στέγης για την παρούσα δημοτική αρχή».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων,Μανώλης Σκουλάκης, επισκεπτόμενος το Δημοτικό Σχολείο Πασακακίου – το οποίο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Χανίων. Στο Δημοτικό Σχολείο στο Πασακάκι υλοποιούνται εργασίες βελτίωσης θερμομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης, προϋπολογισμού 432.000 €.


Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή Χανίων, στις 10 Απριλίου 2012, στο Ε.Σ.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Ε.Π. Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη” και οι επεμβάσεις στο σχολείο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-εργασίες αντικατάστασης των παλαιών θερμαντικών σωμάτων για εξοικονόμησης ενέργειας,
-πλήρη κατασκευή θερμομόνωσης στο δώμα του σχολείου σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ούτως ώστε να αποφεύγονται οι θερμικές απώλειες
-αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα PVC διπλού υαλοπίνακα με ταυτόχρονη αντικατάσταση των μαρμαροποδιών

ΠΗΓΗ: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου