.......

...

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Βομβιστική επίθεση με 53 νεκρούς στο βορειοδυτικό Πακιστάν.


Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από μια εκκλησία στην Πεσαβάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν) κατά την έξοδο των πιστών από τη λειτουργία, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό των τοπικων αρχών.

Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% των 180 εκατ. κατοίκων της χώρας και πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεων, ωστόσο οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πιο σπάνιες.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, δύο αστυνομικοί και έξι γυναίκες.


Το νέο απολογισμό ανακοίνωσε ο γιατρός Σερ Άλι, ένας από τοιυς υπεύθυνους του νοσοκομείου Λέιντι Ρίντινγκ, του κύριου δημόσιου νοσοκομείου της Πεσαβάρ. Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, επειδή "οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο δημοτικός αξιωμαοτυχος Σαχιμπζάντα Ανίς.

Πηγή στη μονάδα των πυροτεχνουργών έκανε γνωστό πως σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από δύο καμικάζι. Περισσότεροι από 600 πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία για τη λειτουργία. "Αφού τελείωσε η λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει και οι καμικάζι βομβιστές έτρεξαν καταπάνω τους", δήλωσε ο Νατζίμπ Μπόγκβι, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Μερικοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους αμέσως μετά την επίθεση και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά διαμαρτυρόμενοι για τη βία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου