.......

...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συρία: Αναχώρησαν 116 Ρώσοι και πολίτες πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.



Συνολικά 116 Ρώσοι και πολίτες πρώην σοβιετικών δημοκρατιών αναχώρησαν από χθες από τη Συρία με δυο αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.
Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Ιλιούσιν 76, παρέλαβε χθες το βράδυ από τη Λαττάκεια (δυτική Συρία) 89 ανθρώπους, ανάμεσά στους οποίους ήσαν 75 Ρώσοι πολίτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε η Ιρίνα Ρόσιους, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Με το ίδιο αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταφέρει στη Συρία 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, αναχώρησαν εννέα Λευκορώσοι και πέντε Ουκρανοί.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, ένα δεύτερο αεροσκάφος, ένα Ιλιούσιν 62, απογειώθηκε σήμερα το πρωί από τη Λαττάκεια με 27 Ρώσους.
Από την έναρξη των συγκρούσεων η Ρωσία έχει απομακρύνει από τη Συρία πάνω από 750 Ρώσους και πολίτες πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.
Η Ρωσία επιμένει πάντως ότι δεν έχει προβεί σε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών της, καθώς χιλιάδες άνθρωποι με ρωσικά διαβατήρια παραμένουν στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου