.......

...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μια Σταγόνα αρκεί!! Εξαιρετικά επικίνδυνο το «σιρόπι του βιασμού»

Μια σταγόνα όλη κι όλη μέσα στο ποτό είναι αρκετή για να κάμψει κάθε αντίσταση... Ανυποψίαστα κορίτσια ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι έχουν πέσει θύματα βιασμού, χωρίς ωστόσο να θυμούνται το παραμικρό!
Τελευταία τους ανάμνηση ήταν ότι διασκέδαζαν σε κάποιο club... Πώς και πότε βρέθηκαν να έχουν σεξουαλική επαφή και με ποιον σε μέρη που δεν θυμούνται να πήγαν με τη θέλησή τους, παραμένουν σκοτεινά! Η απώλεια συνείδησης -συνέπεια της κατανάλωσης του «ναρκωτικού των βιασμών»- έχει σβήσει ολότελα τη μνήμη τους!
Το εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό GBL κάνει θραύση στα κέντρα διασκέδασης όλης της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, όπου διακινείται κυρίως μεταξύ ασυνείδητων νεαρών που προτιμούν τις σεξουαλικές επιθέσεις από το παλιό, κλασικό φλερτ! Και επειδή τους εξασφαλίζει ότι ο «στόχος» τους δεν θα φέρει την παραμικρή αντίσταση, γίνεται ανάρπαστο!
Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι δύσκολο να διαγνωστεί η χρήση του με εξέταση αίματος.

Η πολύ χαμηλή τιμή του ναρκωτικού το κάνει προσιτό σε όλες τις οικονομικές τάξεις, καθώς η αγορά του ενός γραμμαρίου GHB δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ!
Η δράση του ξεκινά δέκα με είκοσι λεπτά μετά τη χρήση του και διαρκεί ώς και τέσσερις ώρες, ανάλογα με τη δόση. Σε χαμηλές δόσεις προκαλεί χαλάρωση και διώχνει το άγχος, γι' αυτό πολλοί κάνουν συνειδητά χρήση, ενώ έχει εντοπιστεί και σε παράνομα παρασκευάσματα αδυνατίσματος. Η συχνή χρήση του όμως μειώνει σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή, σε βαθμό που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο!
Το GBL (Γάμα βουτυρολακτόνη) είναι βιομηχανικό χημικό διαλυτικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, εντομοκτόνα, πλαστικά και μελάνια, και παλιότερα χρησίμευε ως αναισθητικό στα χειρουργεία! Αποτελεί μετεξέλιξη σε υγρή συνήθως μορφή του GBH που απαγορεύτηκε το 2003, όταν συμπεριλήφθηκε στις ουσίες «C», δηλαδή στις ουσίες που θεωρούνται ισοδύναμες με την κάνναβη και τις αμφεταμίνες.
Η χρήση του προκαλεί έντονη ζαλάδα, υπνηλία, τάση προς εμετό, σύγχυση και μειωμένη αίσθηση των αντανακλαστικών.
Ομως η επίδρασή του στον οργανισμό είναι απρόβλεπτη. Στα νυχτερινά κέντρα της Βρετανίας, όπου κυκλοφόρησε αρχικά, πολλές φορές χρειάστηκε η επέμβαση γιατρών για να σώσουν νέους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από τη χρήση, ενώ στην Ιταλία ένας 22χρονος μετά τη χρήση GBL έπεσε σε κώμα στο club όπου διασκέδαζε με τους φίλους του και συνήλθε δύο 24ωρα αργότερα!
Η απώλεια συνείδησης που επιφέρει το ναρκωτικό το μετατρέπει συχνά σε «όπλο» στα χέρια επικίνδυνων ατόμων με σεξουαλικά κίνητρα, με αποτέλεσμα ανυπεράσπιστα κορίτσια να γίνονται έρμαια στις διαθέσεις αδίστακτων βιαστών. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες περιστατικά αποπλάνησης και βιασμού μπορεί να οφείλονται στην ακούσια χρήση αυτής της ουσίας που κάποιος έριξε στο ποτήρι των θυμάτων χωρίς να τον αντιληφθούν!
ΠΗΓΗ- http://www.tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου