.......

...

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΔΕΗ: 148.765 αιτήσεις για φθηνό ρεύμα - Ποιους αφορά.

ΔΕΗ: 148.765 αιτήσεις για φθηνό ρεύμα - Ποιους αφοράΧάρη στη διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο, οι αιτήσεις για αυτό άγγιξαν τις 148.765, το δίμηνο από 14 Ιανουαρίου του 2013 έως 10 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα!

Η διευρυμένη διαφήμιση από μεγάλα και μικρότερα κανάλια, βοήθησε ώστε οι αιτήσεις να σπάσουν ρεκόρ, όταν, από την 1η Οκτωβρίου του 2010 έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή μέσα σε περισσότερα από δύο χρόνια, είχαν υποβληθεί 377.825 αιτήσεις!

«Είναι προφανές από τα ανωτέρω στοιχεία ότι η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διαφημιστικής δαπάνης είναι πλήρως αιτιολογημένη, προκειμένου να ενημερωθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» αναφέρει ο κ. Ζερβός, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η διαφημιστική κατανομή γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και μετρήσιμα (τηλεθέαση, ακροαματικότητα, κυκλοφορία εφημερίδων).

Ειδικά δε για τα περιφερειακά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρει ότι, για πρώτη φορά, κριτήριο είναι να επιλέγονται περιοχές, στις οποίες η ΔΕΗ αναπτύσσει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, μαζί και με όλα τα άλλα κριτήρια που προαναφέρθηκαν.Συγκεκριμένα, το μειωμένο τιμολόγιο αφορά:

- Ατομα με χαμηλό εισόδημα

- Τρίτεκνους

- Μακροχρόνια άνεργους

- Άτομα με αναπηρία

και

- Άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη

Οι βασικές προϋποθέσεις για την ένταση στο ΚΟΤ είναι οι εξής:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh, 1.700 kWh ή 2.000 kWh). Χρειάζεται προσοχή στη σημαντική διευκρίνιση ότι στα όρια κατανάλωσης ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Όσοι, λοιπόν, πληρούν τις προϋποθέσεις και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον:

α. τον αριθμό ΑΜΚΑ τους

β. τον ασφαλιστικό τους φορέα

γ. τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα, στον οποίο υπάγεται ο ασθενής, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς. Στην περίπτωση που ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο.

δ. ότι έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω βεβαίωση

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή: 7πμ-10μμ Σάββατο: 7πμ- 3μμ.
ΠΗΓΗ- http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου