.......

...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Παίρνει φωτιά η Μέση Ανατολή .

Φόβους για επέκταση της συριακής κρίσης στο Λίβανο και μνήμες του εμφυλίου πολέμου ενισχύουν τα αιματηρά επεισόδια που  στη χώρα των Κέδρων με τραγικό απολογισμό δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 13 χρόνων και περισσότερους από εκατό τραυματίες
 Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην πόλη Τρίπολη στα βόρεια του Λιβάνου ανάμεσα σε σουνίτες, υποστηρικτές των συριακών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων και αλεβίτες συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασσάντ.
  Οι αιματηρές συγκρούσεις είναι η απόληξη μιας παρατεταμένης περιόδου βίας με σουνίτες μουσουλμάνους της περιοχής να κάνουν λόγο για ομαδικές απαγωγές από αντίπαλες φατρίες και να κατηγορούν για ενεργό συμμετοχή τη Χεζμπολάχ.
  Παρά την άμεση κινητοποίηση του στρατού σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η περιοχή οι αντίπαλες κοινότητες συνεχίζουν τις σφοδρές μάχες με αποτέλεσμα δεκάδες στρατιώτες να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως η σουνιτική περιοχή Bab al-Tabbaneh και η αλεβιτική Jebel Mohsen χωρίζονται νοητά από την οδό Συρίας….
  Η χώρα που ήταν για τρεις δεκαετίες κάτω από τον έλεγχο της Συρίας παραμένει βαθιά διχασμένη ως προς την συριακή κρίση και ήδη ο φόβος για γενίκευση των ενόπλων συγκρούσεων σε ολόκληρη τη χώρα εκφράζεται ανοιχτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου