.......

...

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κλιμακώνεται η αναταραχή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια, ενώ σήμερα συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι πρόεδροι των ΤΕΙ και μεθαύριο (Παρασκευή) αναμένεται να συνεδριάσουν οι πρυτάνεις στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.Οι φοιτητές βρίσκονται σε «τροχιά» καταλήψεων των σχολών τους και ήδη τελούν υπό κατάληψη σχολές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, στο πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και στην Πάτρα. Παράλληλα, έχουν μεταφερθεί οι εξεταστικές περίοδοι στα Πανεπιστήμια :
Ε.Μ.Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Θράκης και Ιωαννίνων. Οι φοιτητές ετοιμάζονται για συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι Πρόεδροι των ΤΕΙ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, εναντίον του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Είναι χαρακτηριστικό οτι μία από τις παρατάξεις των φοιτητών που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των καταλήψεων είναι η ΠΑΣΠ, ενώ φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις λίγες φορές που υπάρχει ένα είδος σύμπνοιας των φοιτητικών παρατάξεων, καθώς η πλειοψηφία των μελών τους, ανεξαρτήτως εάν είναι υπέρ των καταλήψεων ή εναντίον, στηρίζουν κινητοποιήσεις.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου