.......

...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πρέσπες 2011: Οικονομία και πρωτοτυπία.

«H Φλώρινα και οι Πρέσπες δικαιούνται περισσότερο από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα να έρχονται εδώ οι καλλιτέχνες αφιλοκερδώς» έχει αναφέρει στο παρελθόν ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης. «Γιατί στα δύσκολα χρόνια τους καλλιτέχνες, ποτέ δεν μας ξεχάσατε. Και γιατί εδώ το μέρος πυροβολάει Ελλάδα. Πυροβολάει Βυζάντιο. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Κάτι σημαντικό φαίνεται ότι θα δώσει νέα πνοή στις φετινές «Πρέσπες». Το στοίχημα στο τραπέζι αφορά τον χαμηλό προϋπολογισμός (τα άκρως απαραίτητα) και την πρωτοτυπία ιδεών. «Στο πείσμα των δύσκολων καιρών, θα συνεχίσουμε γιατί ξέρουμε πόσο έχουν συντελέσει οι «Πρέσπες» στην αναγνώριση, της πιο αδικημένης περιοχής της Ελλάδας που είναι και η Πρέσπα και η Φλώρινα» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ετσι λοιπόν οι φετινές «Πρέσπες» είναι οι πιο λιτές στην ιστορία τους. Ελληνες διανοούμενοι, ποιητές, λογοτέχνες, καθηγητές και μουσικοί καλούνται να μοιράσουν το δικό τους «αντίδωρο» από το περίσσευμα της ψυχής τους. «Ολοι προσελήφθησαν αλλά κάποιοι μεγάλοι καλλιτέχνες, τιμώντας τον θεσμό, θέλησαν να έρθουν φέτος χωρίς χρήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωσή των διοργανωτών.
ΠΗΓΗ-www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου