.......

...

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η UNESCO θα αναλάβει ανακαινιστικά και εξωραϊστικά έργα στην Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά .

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Αυγούστου 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε από την Τραπεζούντα όπου και πραγματοποιήσε για τέταρτη συνεχή φορά το ετήσιο προσκύνημα στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο για την εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου σε συλλειτουργία μετά των Θεοφιλ. Επισκόπων Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, εξ Αυστραλίας, και Μπροβαρί κ. Θεοδοσίου, εξ Οὐκρανίας.

Παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Aram Atesyan, Γεν. Επίτροπος του Ἀρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο κ. Αθανάσιος Αστρακάς, Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, πολυπληθές εκκλησίασμα εκ διαφόρων χωρών και ο κ. Ertuğrul Genç, Δήμαρχος Ματσούκας (Maçka), ο οποίος και υποδέχθηκε τον Οικ. Πατριάρχη στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας μαζί με τον κ. Halil İbrahim Ertekin, βοηθό Νομάρχου της πόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Παναγιώτατος κατά την ομιλία του προς τους πιστούς επικαλέστηκε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην συνέχεια ευχαρίστησε στην τουρκική γλώσσα τις αρμόδιες αρχές για την παραχώρηση της άδεια για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η UNESCO θα αναλάβει ανακαινιστικά και εξωραϊστικά έργα στην Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία ακολουθήσε τρισάγιο υπέρ αναπάυσεως των ψυχών εκεί αναπαυόμενων πατέρων και των αειμνήστων Μητροπολίτων Χαλδίας Κυρίλλου, Λαοδικείας Μαξίμου, Ποντίων την καταγωγή, Ροδοπόλεως Ιερώνυμου και Κολωνίας Γαβριήλ Μητροπολιτῶν Χαλδίας Κυρίλλου, Λαοδικείας Μαξίμου, Ποντίων τήν καταγωγήν, Ροδοπόλεως Ἱερωνύμου καί Κολωνίας Γαβριήλ.

Μετά το γεύμα που ακολούθησε ο Οικ. Πατριάρχης επισκέφθηκε την έδρα του Δημάρχου Ματσούκας και το απόγευμα αναχώρησε μετά της συνοδείας του για την Πόλιν.
ΠΗΓΗ- http://epontos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου