.......

...

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Ινδία: Νεκροί και εγκλωβισμένοι σε υποβρύχιο.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών ενώ 18 Ινδοί ναύτες βρίσκονται παγιδευμένοι μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποβρύχιο το οποίο είχε προσαράξει στην παραλιακή πόλη Μουμπάι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ναυτικό σώμα. Μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο 'Αμυνας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό, το οποίο χαρακτήρισε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων ετών.
"Λυπούμαι για τους ναύτες που χάθηκαν υπηρετώντας τη χώρα", τόνισε ο υπουργός 'Αμυνας Α.Κ. 'Αντονι.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι μέσα στο σκάφος και έχουν ξεκινήσεις τις διαδικασίες απεγκλωβισμού τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού. «Υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 18 ναύτες. Δεν θα παραιτηθούμε μέχρι να τους απεγκλωβίσουμε», είπε.
Η έκρηξη στο εσωτερικό του υποβρυχίου INS Sindhurakshak οφείλεται πιθανώς σε ατύχημα, σύμφωνα με τις αρχές. Σε φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένας τεράστιος πύρινος όγκος να αναδύεται στο σημείο όπου ήταν αγκυροβολημένο το υποβρύχιο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σκάφος είναι κατά το ήμισυ βυθισμένο, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το υποβρύχιο είχε επισκευαστεί στη Ρωσία το περασμένο έτος.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου