.......

...

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Αθηναίων, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενώ θέμα κινητοποιήσεων αναμένεται να τεθεί το απόγευμα και από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι και από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.


Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες σε διαθεσιμότητα θα βγουν οι περίπου 3.700 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 3.000 περίπου σχολικοί φύλακες.

Ο κ. Πολυμερόπουλος μιλά για ανατροπή των έως πρότινος δεδομένων, αφού «μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονταν οι συμβασιούχοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αορίστου χρόνου και μετά οι μόνιμοι. Αυτή τη στιγμή όλα ανατρέπονται και μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Διότι από όσους μπουν σε διαθεσιμότητα, ένα ποσοστό θα απολυθεί. Συγκεκριμένα, για τη Δημοτική Αστυνομία οι πληροφορίες μιλούν για 20%-30% απολύσεις».

Όπως σημειώνει ο κ. Πολυμερόπουλος, έχει γίνει συζήτηση στο πρόσφατο παρελθόν για μείωση προσωπικού στους 20-30 υπερχρεωμένους δήμους. Όμως και αυτό δεν προβάλλεται μέχρι στιγμής στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται να επιλέγονται και πάλι οι οριζόντιες μειώσεις.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πολυμερόπουλος αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί με καταγραφή του προσωπικού και των αναγκών. Όμως, «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων. Αντ' αυτού επιλέγονται οριζόντια διάφοροι φορείς και μπαίνουν σε κινητικότητα μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν τα νούμερα. Δεν γίνεται σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες».
ΠΗΓΗ- http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου