.......

...

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Απεργίες και καταλήψεις αποφάσισε η ΟΛΜΕ ερήμην ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.


Αποφάσεις για καταλήψεις και απεργίες, σε ένα συνέδριο που σχεδόν διαλύθηκε, πήραν οι αριστερές παρατάξεις της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ερήμην των δύο κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ) που αποχώρησαν καταγγέλλοντας παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών.

«Η ΔΑΚΕ θα επανεκτιμήσει τη στάση της απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο από τη δημοκρατική ομαλότητα και με την οποία δεν έχουν κανένα κοινό» δήλωσε στο Βήμα ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστου που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ.


Η ΠΑΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ως πραξικοπηματικές τις ενέργειες των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. «Σε μια τόσο κρίσιμη, για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς περίοδο, όπου όλοι οι συνάδελφοί μας αγωνιούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμη και για την ίδια την εργασία τους, είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτο κάποιοι να επινοούν μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και τις συλλογικές λειτουργίες του Συνδικάτου και διχάζουν τον κλάδο μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το συνέδριο της ΟΛΜΕ κατέληξε «μαλλιά-κουβάρια», αφού προηγουμένως, το πρωί της Τετάρτης, οι 436 σύνεδροι ψήφισαν με κάλπη για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων που πρόσκεινται στα κόμματα της κυβέρνησης καταγγέλλουν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από το συνέδριο στερούνται νομιμοποίησης, καθώς οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε «διαρκές συνέδριο».

Πρότειναν δηλαδή το πρωί να συνεδριάζει διαρκώς και να λαμβάνει έκτακτες αποφάσεις περί κινητοποιήσεων ή άλλων θεμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ διαφώνησαν αναφέροντας ότι έτσι ακυρώνεται η ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ακολούθως, όταν οι παρατάξεις της Αριστεράς επέμεναν, αποχώρησαν.

Η πρόταση περί «παράτασης» και διαρκούς συνεδρίου τελικά συγκέντρωσε 214 ψήφους σε 436 συνέδρους και στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, όλες οι αποφάσεις που έλαβε ελήφθησαν ελλείψει απαρτίας και με τις δύο κυβερνητικές παρατάξεις, αλλά και το ΠΑΜΕ να έχουν αποχωρήσει καταγγέλλοντας πραξικοπηματικές ενέργειες.

Πάντως, το συνέδριο της ΟΛΜΕ, με τη μορφή τελικά που απέκτησε μετά την αποχώρηση των τριών παρατάξεων, αποφάσισε καταλήψεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Εισηγήθηκε επίσης προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου. Από τις 11 έδρες του ΔΣ της Ομοσπονδίας αναμένεται να έχουν 5 έδρες οι παρατάξεις της Αριστεράς (μία επιπλέον στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ την οποία θα χάσει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ).
ΠΗΓΗ- http://now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου