.......

...

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η «χρεοκοπημένη» Unicef σύντομα ανήμπορη να προσφέρει βοήθεια σε σύρους πρόσφυγες .

Εντός των επόμενων μηνών η Unicef θα είναι ανήμπορη να προσφέρει «σωτήρια» βοήθεια στους σύρους πρόσφυγες που έχουν...

καταφύγει στην Ιορδανία καθώς δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, όπως δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μαρίξι Μερκάντο.

«Οι ανάγκες αυξάνονται ταχύτατα και εμείς είμαστε χρεοκοπημένοι», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Μερκάντο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 1,2 εκατομμύρια σύροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από την έναρξη της αιματηρής εμφύλιας σύρραξης τον Μάρτιο του 2011.

Εξ αυτών, οι 385,500 έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, αριθμός που αναμένεται να διπλασιασθεί έως τον Ιούλιο και να τριπλασιασθεί έως το τέλος του 2013, όπως δήλωσε η κ. Μερκάντο.

Η Unicef είχε αναλάβει την ευθύνη για την παροχή νερού, υγειονομικών υπηρεσιών, και εμβολίων στο προσφυγικό στρατόπεδο Ζαατάρι της Ιορδανίας, όπου στεγάζονται περίπου 150.000 ψυχές.

Παρά ταύτα, η οργάνωση έχει λάβει έως τώρα μονάχα το 19% από τα 57 εκατομμύρια δολάρια που έχει ζητήσει προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη δραστηριότητά της στην Ιορδανία το 2013.

Λόγω της έλλειψης χρημάτων, η Unicef σύντομα θα πρέπει να «μειώσει σωτήρια βοήθεια». «Σε απόλυτους όρους, αυτό σημαίνει πως έως τον Ιούνιο θα σταματήσουμε να παραδίδουμε 3,5 εκατομμύρια λίτρα νερού ανά ημέρα στο στρατόπεδο Ζαατάρι», συμπλήρωσε η κ. Μερκάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου