.......

...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ετοιμάζουν φυλακές για όσους χρωστούν.

Ετοιμάζουν φυλακές για όσους χρωστούν



Έναν ειδικό χώρο κράτησης σε στρατόπεδο της Αττικής ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα μεταφέρονται όσοι έχουν τελέσει εγκλήματα λευκού κολάρου ή όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη. Η δημιουργία αυτού του χώρου αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με το Υπ. Άμυνας.

Στην εν λόγω φυλακή θα μεταφέρονται και θα κρατούνται όσοι δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Θα πρόκειται, δηλαδή, για καταδικασθέντες ή υποδίκους για οικονομικά αδικήματα (π.χ. κρατούμενοι για χρέη μικρών ποσών), εκτός όσων έχουν τελεστεί στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Αναφορικά με όσους θεωρούνται επικίνδυνοι, προωθείται η μετατροπή ενός σωφρονιστικού καταστήματος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, επικρατέστερα είναι τα καταστήματα κράτησης Τρικάλων, Δομοκού και Μαλανδρίνου. Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας θα υπάρξει ειδικός κανονισμός, στον οποίο θα αναφέρονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των κρατουμένων ισοβιτών ή βαρυποινιτών που θα μεταφερθούν σε αυτή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την «καταδρομική» - σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη - επίθεση στις φυλακές Τρικάλων με την απόδραση των 11 κρατουμένων, λαμβάνει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο ασφάλειας στα σωφρονιστικά καταστήματα, αλλά και να παταχθεί η διαφθορά στους κόλπους των υπαλλήλων τους.

Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει την περιουσιακή κατάσταση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, θα ζητήσει τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η περιουσιακή κατάσταση των σωφρονιστικών υπαλλήλων εις βάρος των οποίων υπάρχουν στοιχεία και ελέγχονται ήδη πειθαρχικά.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εμπιστοσύνη στο έργο που παράγουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις συμμετοχής τους σε πράξεις διαφθοράς» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης και επεσήμανε ότι «το τελευταίο επτάμηνο 42 επίορκοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας».
ΠΗΓΗ- http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου