.......

...

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σεκιούριτι αντί Αστυνομίας θέλει η τρόικα .

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας τύπου «Blackwater», θέλει η τρόικα και κάποιοι στρώνουν το χαλί! Η πραγματική Blackwater ή Academy δεν θα έρθει στην Ελλάδα για την φύλαξη της... Βουλής και των πολιτικών, σύμφωνα και με τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις. Θα εισχωρήσει όμως δια της πλαγίας!

Επιθυμία των δανειστών είναι η δραστική μείωση του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα, πιέζοντας με
κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την συρρίκνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε έναν αριθμό περίπου 30.000-35.000 ένστολων από τους περίπου 55.000 που είναι σήμερα. Οι εντολοδόχοι αυτών των επιθυμιών, θα επιχειρήσουν τη μέγιστη μείωση του αστυνομικού προσωπικού.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακήρυξε «πρωταθλητή» στα κενά των οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3.314. Δηλαδή, το συγκεκριμένο υπουργείο διεκδικεί τη «μερίδα του Λέοντος» από τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να μεταταχθούν ή να πάρουν τον δρόμο της πρόωρης πενιχρής σύνταξης.

Επίσης, τέσσερις αστυνομικοί την... ημέρα εγκαταλείπουν το Αστυνομικό Σώμα! Ένας αξιωματικός και τρεις κατώτεροι αποστρατεύονται με τη θέλησή τους κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου. Σ' αυτούς τους αριθμούς κυμαίνεται ο μέσος όρος των ενστόλων που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση και να μπουν στην αποστρατεία, με κύρια αιτία, φυσικά, το "πετσόκομμα" των μισθών τους.

Κατά μέσο όρο 1.621 αστυνομικοί φεύγουν κάθε χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, την τελευταία 5ετία. Από τα στοιχεία που
έχει ο Κλάδος Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού-Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού, την τελευταία 5ετία (2008-2012) έχουν αποστρατευθεί με αίτησή τους συνολικά 7.884 αστυνομικοί.

Από αυτούς, οι 1.343 είναι αξιωματικοί και 6.541 κατώτεροι. Σε 16 αξιωματικούς και 206 κατώτερους έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της απόταξης για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Ο συνολικός αριθμός των ενστόλων που έχουν εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία το χρονικό διάστημα από 2008 έως 2012 ανέρχεται σε 8.106 αστυνομικούς.

Σε αυτή την περίπτωση, συνυπολογίζοντας την αύξηση -αριθμητική και ποιοτική- της εγκληματικότητας, θα διογκωθεί η «βιομηχανία» παροχής ιδιωτικής ασφάλειας.

Τα καθήκοντα ανθρωποφυλάκων μπορεί να μην αναλάβει η «κλασσική» Blackwater, αλλά πολλές εγχώριες και ξένες, ίδιου τύπου και λειτουργίας.

Η αρχή αυτής της προσπάθειας συρρίκνωσης της ΕΛ.ΑΣ, έρχεται με το διετές πάγωμα των προσλήψεων και την ποσόστωση στην εισαγωγή των αστυνομικών Σχολών για κάποια ακόμη χρόνια. Οι συνεχόμενες περικοπές στους μισθούς των αστυνομικών, μπορεί να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία, καθώς όλο και περισσότεροι κινούνται προς την έξοδο! . Θα προηγηθεί φυσικά η «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών και κυρίως του νέου καθηκοντολογίου, με το οποίο η Αστυνομία θ' απαλλαγεί από πάρεργα και εναλλακτικές δραστηριότητες ώστε απερίσπαστη ν' αφιερωθεί στο έργο της πρόληψης και κυρίως της καταστολής. Επιδιώκεται και στην Αστυνομία, η «απόσυρση» του μόνιμου προσωπικού με κεκτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Επιχειρείται η... αντικατάσταση του με στρατιές φθηνών υπαλλήλων.

Ίσως να μην απαιτηθεί η διαδρομή της πενταετίας για να εκπληρωθεί το πρόγραμμα της... εισβολής ιδιωτικής ασφάλειας. Έρχεται σύντομα η Ιδιωτική Αστυνομία μιας... χρήσης!
ΠΗΓΗ- http://www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου