.......

...

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Η τρόικα ζητά απολύσεις ακόμη και στις ΔΕΚΟ.

i-troika-zita-apoluseis-akomi-kai-stis-deko
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας. 

Η τρόικα βλέπει θετικά το αίτημα της κυβέρνησης για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, που θα καλύψουν πλήρως τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση των επίορκων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δυνατότητα προσλήψεων με αναλογία 1:1 δεν αποκλείεται, τελικά, να μην αφορά μόνον «επιόρκους» αλλά και υπαλλήλους που δεν θα αξιολογηθούν ως ικανοί και θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός όσων αποχωρήσουν δεν αποκλείεται να υπερβαίνει τις 4.000 υποθέσεις επιόρκων, που βρίσκονται υπό εξέταση, και να αγγίξει, μέσω της αξιολόγησης, σημαντικό αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κινητικότητας που έχει καταρτίσει ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης, ο αριθμός των απαιτούμενων από την τρόικα αποχωρήσεων μπορεί να καλυφθεί από τους «κοπανατζήδες» και τους ακατάλληλους, ωστόσο, όπως διευκρινίζουν στην «Καθημερινή» αρμόδιοι κύκλοι «αυτό απαιτεί χρόνο» και δεν μπορεί να γίνει άμεσα, όπως ζητούν οι πιστωτές.

«Ουσιαστικά ζητούνται οριζόντιες απολύσεις χωρίς αξιολόγηση», επισήμαιναν οι ίδιες πηγές. «Οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποιήσή τους, όπως αυτά καταγράφονταν στο Μνημόνιο έχουν υλοποιηθεί. Αυτά που ζητούνται τώρα είναι εκτός κειμένου. Αν τα αποφασίσουν, πρέπει να ψηφιστούν από την Βουλή», διευκρίνιζαν αρμόδιοι κύκλοι του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης, παραδεχόμενοι ταυτόχρονα ότι «η διαπραγμάτευση έχει μεταφερθεί σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων», που ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργού.

Τέλος, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τρόικα έχει υποδείξει ως πιθανή δεξαμενή απολύσεων εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ Β΄ Βαθμού), που είναι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου και απασχολούν υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τη μονιμότητα και, συνεπώς, θα μπορούσαν να απομακρυνθούν με αποζημίωση απόλυσης. 
ΠΗΓΗ- http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου