.......

...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τί θα ισχύσει με τα πεζοδρόμια και τα τραπεζοκαθίσματα το φετινό καλοκαίρι ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

Ο αντιδ. κ Κούγκας και η προισταμένη
 της Πολεοδομίας κ Παπαδημητρίου
Μετά την συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής κ Κούγκας με τους ιδιοκτήτες των καφετεριών τον Ιανουάριο του '13 για τις αυθαίρετες κατασκευές, ακολούθησε η σημερινή, για τα τραπεζοκαθίσματα.
Ο αντιδήμαρχος, όπως εξήγησε, προκάλεσε τη συνάντηση αυτή προκειμένου να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των καφετεριών για το καθεστώς που θα ισχύσει εφέτος σχετικά με την κατάληψη των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα αλλά και να ακούσει τις απόψεις-προτάσεις των ιδιοκτητών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εν όψη της σύνταξης και ψήφισης του νέου κανονισμού.
Στην συνάντηση παρευρέθη  η προϊσταμένη του Πολεοδομικού Γραφείου του δήμου Αλεξάνδρεια κ Σούλα  Παπαδημητρίου και η συζήτηση κινήθηκε σε καλά πλαίσια. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους καταστηματάρχες για τις προθέσεις της διοίκησης και από την δεύτερη πλευρά των καφετεριών  υπέβαλαν προτάσεις για βελτιώσεις σε σημεία όπου μπορούν να γίνουν βελτιώσεις.
Ο αντιδήμαρχος κ Κούγκας δήλωσε εξ αρχής ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ότι η κατάληψη των πεζόδρομων και πεζοδρομίων θα γίνει κατά τρόπο που να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι στον πεζόδρομο από το ΚΤΕΛ έως την Βετσοπούλου θα υπάρχει μόνον μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων από την πλευρά των καφετεριών και  ο υπόλοιπος χώρος θα παραμείνει ελεύθερος Επίσης θα δοθεί άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους που βρίσκονται ανάμεσα στα παρτέρια αφού όμως προηγουμένως ληφθεί  απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Για τον νέο πεζόδρομο θα ισχύσει το ίδιο δηλαδή μία γραμμή τραπεζοκαθισμάτων από την πλευρά των καταστημάτων.
Για το πεζοδρόμιο της Βετσοπούλου θα τοποθετηθεί μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων αλλά από την πλευρά του καταστήματος αν και θα υπάρξει αυτοψία από την πλευρά του δήμου για να διαπιστωθεί αν υπάρχει περιθώριο να τοποθετηθούν στην έξω πλευρά προς τον δρόμο.
Η διοίκηση του Δήμου στην προσπάθεια να βοηθήσει τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει την πρόθεση να μειώσει το τέλος κατάληψης πεζοδρομίων.
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Πολεοδομίας συνέστησε στους  ιδιοκτήτες των καφετεριών να αφαιρέσουν τις παράνομες κατασκευές διότι θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.
ΠΗΓΗ- http://opolitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου