.......

...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"Ψιλό γαζί" ΓΑΠ σε Προανακριτική: "Θα έρθω, αν ...δε μου ξεφουσκώσει η αλυσίδα στο ποδήλατο...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός στην κλήση του για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή... Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, να μην καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή, που εξετάζει τις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης, κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να καταθέσει στην Επιτροπή, την ερχόμενη Τρίτη.


Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε θετικά, σημείωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει, αλλά διευκρίνισε ότι αν οι υποχρεώσεις του στην Αμερική δεν του επιτρέψουν να παρουσιαστεί ο ίδιος, τότε θα καταθέσει υπόμνημα προς τα μέλη της Προανακριτικής.
Ο κ. Παπανδρέου, επρόκειτο να κληθεί έτσι και αλλιώς, ωστόσο η διαδικασία επισπεύσθηκε μετά την κατάθεση Διώτη, ο οποίος δημοσιοποίησε τα email του, προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα.
Από αυτά τα email, προέκυπτε ότι ο Γ. Παπανδρέου, είχε ενημερωθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Κωνσταντίνος Μπήκας, στη δικιά του κατάθεση διέψευσε ότι είχε μιλήσει για το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που οδήγησε σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Μπίκα, χωρίς όμως να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου