.......

...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέραν των 2,200 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Στην ίδια περιοχή το 2008 σκοτώθηκαν 70,000 από κτύπημα του εγκέλαδου μεγέθους 7,9 ρίχτερ.

Ο σεισμός σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 16,4 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 111 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λεσχάν.

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Κίνας κάλεσαν τα σωστικά συνεργεία να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια.

Στην πόλη Λεσχάν έχουν αποκοπεί η ηλεκτροδότηση κα η παροχή νερού. Στα γύρω χωριά έχουν ισοπεδωθεί σχεδόν όλα τα σπίτια.

Ο σεισμός είχε διάρκεια 20 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν και άλλοι μικρότεροι μετασεισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι ύπατες προσπάθειες για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λι βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Γιάαν.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα 2.000 στρατιώτες σπεύδουν προς την περιοχή για να συνδράμουν τα συνεργεία διάσωσης. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε πως στη Γιάαν επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνον σε οχήματα αμέσου βοηθείας, μολονότι άρχισε να επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Τσενγκντού.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίζονται στη Λουσχάν, όπου έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού. Εικόνες σε κινεζικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν κατεστραμμένα κτήρια και ανθρώπους, τυλιγμένους σε ματωμένες γάζες, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 27 επιζώντες από ερείπια κτηρίων, μεταδίδει το Νέα Κίνα.

Πολυάριθμες μετασεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να σείουν την περιοχή, με τον μεγαλύτερο μετασεισμό να έχει μετρηθεί στα 5,1 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008, σεισμός 8 Ρίχτερ στην ίδια επαρχία είχε προκαλέσει το θάνατο σε 90.000 ανθρώπους.

Πηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου