.......

...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...! ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ" ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ "ΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΡΙΕΣ..



Κατά την διάρκεια της ρίψεως των Αλεξιπτωτιστών από Ελληνικό C-130 στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ σήμανε συναγερμός ...

Αιτία 2 Τούρκικα CN-235 ναυτικής συνεργασίας που προχώρησαν σε παραβίαση -παράβαση του FIR Αθηνών με σκοπό να καταγράψουν τις κινήσεις των Ελληνικών στρατευμάτων που ασκούνταν στη περιοχή, με δήθεν αφορμή την Άσκηση SAR έρευνας και διάσωσης που διεξαγόταν στη περιοχή από Τουρκικές Δυνάμεις !

Η Επιχείρηση καταγραφής υποστηριζόταν από 3 Τούρκικα Ε/Π Ελικόπτερα που πετούσαν χαμηλά !

Αμέσως ο Α/ΓΕΕΘΑ που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων και παρακολουθούσε την άσκηση σε πραγματικό χρόνο έδωσε εντολή για ''LOCK'' όλων των Ιπταμένων μέσων που πετούσαν στην περιοχή και δεν ''απαντούσαν'' στο IFF

Tα δύο CN-235 και τα 3 Ε/Π εγκλωβίστηκαν απο Ελληνικά μαχητικά αλλά και απο τα συστήματα της Ελληνικής Αεράμυνας που ήταν σε συναγερμό απο την προηγούμενη ημέρα ...(Μετά την υπερπτήση των Τούρκικων F-4 πάνω απο τη νήσο Ανθρωποφάγοι !)

Όλα τα Τούρκικα εγκατέλειψαν αμέσως την περιοχή και κινήθηκαν με οδηγίες απο το Τούρκικο δίκτυο προς την Βόρεια πλευρά του Αιγαίου και εκτός του FIR Αθηνών (Και ο ¨Αγιος φοβέρα χρειάζεται )

Τούρκικα μαχητικά δεν πέταξαν στη περιοχή παρά την μεγάλη Αεροπορική δύναμη μεταξύ της Χίου και Σάμου!
ΠΗΓΗ-veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου