.......

...

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα 6 σημεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα.



Έξι είναι τα σημεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα.


1. Οι δικαιούχοι του προγράμματος διευκόλυνσης θα πρέπει να έχουν εισόδημα 25.000 ευρώ και το ανεξόλφητο υπόλοιπό των δανείων τους να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ. Το τελευταίο όριο το έβαλε η τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει να ανέβει. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι 
άνεργοι και μισθωτοί με εισόδημα 25.000 ευρώ και μετά από μείωση 35% σε σχέση με το 2010.

2. Η διάρκεια της περιόδου χάριτος είναι τετραετής. Η τρόικα πιέζει για ετήσια ακόμη και για εξαμηνιαία επανεξέταση της οικονομικής κατάστασης των δικαιούχων. Το υπουργείο αντιπροτείνει ανά διετία.

3. Όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχουν κινητή και ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν.

4. Το επιτόκιο στη διάρκεια της μηνιαίας δόσης στην τετραετή περίοδο χάριτος είναι 1,5% και σταθερό. Η τρόικα επιμένει να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του επιτοκίου της ΕΚΤ.

5. Η τρόικα θέλει έλεγχο όλου του θεσμικού πλαισίου ανά εξάμηνο. Το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει να γίνεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

6. Στην τροποποίηση του νόμου Κατσέλη προβλέπεται ελάχιστη μηνιαία δόση τα 40 ευρώ από τη στιγμή της υποβολής αίτησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Η τρόικα θεωρεί χαμηλό το ποσό.
ΠΗΓΗ-imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου