.......

...

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

25.000 θέσεις εργασίας σε οδικά έργα.

25.000 θέσεις εργασίας σε οδικά έργα


Από μέρα σε μέρα θα υπάρξει επανέναρξη των έργων κατασκευής και επισκευής των οδικών αξόνων της χώρας! Αυτό το τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

«Τα έργα στους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει για δύο χρόνια, αλλά είμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στον Απρίλιο, στους αυτοκινητόδρομους θα μπουν μπουλντόζες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός!

Ο κος Χατζηδάκης εκτίμησε πως η επανέναρξη των έργων θα "δώσει" δουλειά σε 25.000 συμπολίτες μας και θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών!

Υπενθυμίζουμε πως το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής το απόγευμα της Τετάρτης, με τη στήριξη των κομμάτων της συμπολίτευσης.

Η τελική συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση σε πρώτη φάση του 80% των έργων με το οποίο θα καλυφθεί το 95% του κυκλοφοριακού φόρτου. Με τον τρόπο αυτό έως το τέλος του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί:

*ο άξονας Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός)

*ο άξονας Μαλιακός-Εγνατία (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

*ο άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός)

*το πέταλο του Μαλιακού και το τμήμα Τρίκαλα-Ξυνιάδα (Ε-65).

Για το μέλλον μετατίθενται τα εξής τμήματα:

*Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού

*Τρίκαλα - Εγνατία και Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65.

Στο "πακέτο" των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων συμπεριλαμβάνεται και ο Άξονας Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) ο οποίος όμως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης.
ΠΗΓΗ- http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου