.......

...

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Στο πλευρό του 15χρονου όλη η Ελλάδα .

Η χειρονομία των μαθητών του λυκείου Δεμενίκων στην Πάτρα, που πρόσφεραν τα χρήματα της εκδρομής στο μικρό συμπατριώτη τους που πρέπει να χειρουργηθεί ήταν μια μόνο κίνηση για να ενώσει όλη την Ελλάδα.
Τα παιδιά έδωσαν μάθημα ζωής, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης. Και όλοι διδάχτηκαν: Η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, οι τοπικοί φορείς, οι πολίτες, οι δημοσιογράφοι.
Το παιδί αναχωρεί σήμερα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να δώσει τη μεγαλύτερη και την πιο γενναία μάχη της ζωής του.
Εκεί θα βρει Έλληνες γιατρούς κινητοποιημένους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση να συνδράμουν την οικογένεια σε ό,τι χρειαστεί. Θα πληρώσει τα νοσήλειά του με τα χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, όχι μόνο της περιοχής αλλά όλης της Ελλάδας.

Χρήματα που ήρθαν γρήγορα στα χέρια της οικογένειάς του καθώς κινητοποιήθηκε ο ΕΟΠΥΥ και παρακάμφθησαν οι ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Θα επιστρέψει σε μια χώρα που απέδειξε ότι ο καλός της εαυτός είναι ακόμη εδώ, έτοιμος να ξυπνήσει από το λήθαργο όποτε χρειαστεί.
Ο μαθητής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.
Με ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφερθεί από την Πάτρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Άραξο. Από εκεί θα συνεχίσει το ταξίδι του με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, καθώς η μεταφορά του απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα κωλύματα που έπρεπε να ξεπεραστούν ήταν η απαίτηση του νοσοκομείου να δοθούν προκαταβολικά 80.000 ευρώ για την εγχείριση και τα νοσήλεια, πρόσκομμα που ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού.
Επίσης, η Εθνική Τράπεζα άργησε να εκταμιεύσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από προσφορές στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε για αυτό το σκοπό, καθώς οι διαδικασίες ειναι αυστηρές και δύσκολα παρακάμπονται.
Τελικά μεσολάβησε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος και το ποσό εκταμιεύτηκε. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους τις τελευταίες ώρες συγκεντρώνονταν χρήματα με πρωτοβουλία των εργαζομένων για να δοθούν στην οικογένεια του παιδιού. Μόνο οι μαθητές όλων των σχολείων της Πάτρας κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 25.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ- http://www.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου