.......

...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πιο πολλοί άνθρωποι έχουν κινητό παρά τουαλέτα!




Από τα περίπου επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους του παγκόσμιου πληθυσμού, τα 6 δισ. έχουν πρόσβαση σε κινητά. Ωστόσο, μόνο 4,5 δισ. έχουν πρόσβαση σε λειτουργικές τουαλέτες.Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός ξεκινά εκστρατεία προκειμένου να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2015 οι άνθρωποι που ζουν χωρίς τουαλέτα.

«Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μας αρέσει να μιλάμε» είπε και πρόσθεσε: «Είναι όμως το κλειδί για τη διασφάλιση μιας καλής υγείας, ενός καθαρού περιβάλλοντος και της θεμελιώδους αξιοπρέπειας για δισεκατομμύρια ανθρώπους».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, η Ινδία αντιστοιχεί στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την πολυτέλεια. Στην ασιατική χώρα λειτουργούν σήμερα 1 δισεκατομμύριο κινητά, την ώρα που 626 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς αποχέτευση.Αντίθετα, στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, την Κίνα, μόνο 14 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τουαλέτα, ενώ τα κινητά φτάνουν τα 986 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ-http://www.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου