.......

...

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με λουκέτο απειλούνται 43 αθηναϊκά θέατρα.


Με λουκέτο απειλούνται 34 θεατρικοί χώροι στην Αθήνα, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους, διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετούς από αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέσσερα θέατρα έχουν ήδη λάβει επιστολή-ειδοποίηση για σφράγιση των χώρων τους από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, καθώς φέρονται να λειτουργούν χωρίς άδεια. Μεταξύ αυτών είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη επιστολή και προς τις υπόλοιπες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.


Από την πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του ’30, έναν νόμο που ουδεμία σχέση έχει -όπως τονίζουν- με τα σημερινά δεδομένα. Όπως δηλώνουν αρκετοί από τους επιχειρηματίες, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους, ώστε να αποφύγουν το λουκέτο.

Το επικείμενο, πάντως, κλείσιμο των αιθουσών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας το είχε εξαγγείλει σε παρελθοντικό δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης. Τότε σημείωσε πως, από τους 83 θεατρικούς χώρους που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων και ελέγχθηκαν, 34 εντοπίστηκαν να λειτουργούν χωρίς άδεια και επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία σφράγισής τους.
ΠΗΓΗ- http://now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου