.......

...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ .

Τα ομορφοπλουμισμένα Χανιά μας, η πόλις των γιασεμιών με την βαρυσήμαντη ιστορία της και την πλούσια κληρονομιά της, με την ασταμάτητη πολιτιστική παράδοση της και τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια της, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Αρχιεπίσκοπο Κωσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  με τις πρέπουσες τιμές προς τον Πατέρα της Ορθοδοξίας μας, τον οφθαλμό της Οικουμένης, και τον Πατριάρχη του αθάνατου γένους μας.
Ευφραίνεται η ψυχή μας, χαίρεται η ύπαρξή μας, πανηγυρίζει η Μητρόπολις μας, αφού προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρωτόθρονον της Ορθοδοξίας και τον Εσταυρωμένον διάδοχον Αγίων Πατριαρχών.
Προσκαλούμε κάθε ευλαβή Χριστιανό να προσέλθει εις τας εκδηλώσεις τιμής προς τον Πνευματικό Ταγό της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης.Προσκαλούμε τα πληγωμένα και αγωνιζόμενα νιάτα του τόπου μας να πάρουν την ελπιδοφόρα ευχή του άγρυπνου φύλακα πάσης της Οικουμένης.
Καλούμε άπαντες το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30  εις την άφιξιν της Α.Θ.Παναγιότητος εις το αεροδρόμιον Χανίων και εις την υποδοχή του Παναγιωτάτου που θα τον προσφωνήσει ο Εντιμότατος Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης.


Στις 19:30 εις την υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος εν τη Ιερά Πατριαρχική  και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου θα τελεσθεί επίσημος δοξολογία και προσφωνήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και β) Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχ. Αμφιλοχίου με αντιφώνηση εκ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στις 20:30 :Δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου, παρατιθέμενον εκ της Ιεράς Μονής –Προσφώνησεις εκ των : Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχ. Δαμασκηνού Λιονάκη καί του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη. Τιμή είς τον κ. Απόστολο Αλεξάκη, ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Αποκορώνου.

Τήν Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου είς το Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τής Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής : 06.30 : Έναρξις Ακολουθίας του Όρθρου.

07.45:Άφιξις και υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

08.00-10.00:Λιτάνευσις αγίων Λειψάνων –Ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

10.00-12.00:Πατριαρχική Θεία Λειτουργία –Προσφώνησις Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

κ.κ. Ειρηναίου και Οσιολογιωτάτης Μοναχής Θεοξένης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής – Αντιφώνησις Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

13.00-14.30:Εόρτιος Τράπεζα –Προσφώνησις Παναγιωτάτου Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

17.30 : Αγιασμός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις Αγίαν Κυριακήν Βαρυπέτρου Κυδωνίας.

18.00: Αναχώρησις εκ του Μετοχίου Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής (Αγίας Κυριακή) διά την Ιεράν Μητρόπολιν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

………………………………………………………………………………………………

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου :
08.30:Αναχώρησις διά οικήματα οικογένειας  Κρομμυδάκη.

08.45:Πρωϊνό-Συνάντησις με κυρίαν Κρομμυδάκη, Δήμαρχο Πλατανιά , Πρόεδρον Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά και Ποδοσφαιρική Ομάδα Πλατανιά-Ευλογία-Ανταλλαγή δώρων.

Προσφορά δώρων, χαιρετισμοί, ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως εις την κ. Κρομμυδάκη Σταματίαν.

09.40:Αναχώρησις διά την Ιεράν Μητρόπολιν Κισάμου και Σελίνου.

……………………………………………………………………………………………

12.00:Αναγόρευσις της Α.Θ. Παναγιώτητος εις επίτιμον Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

14.00:Γεύμα παρατεθησόμενον υπό της Εξοχωτάτης κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη εις την εν Χανίοις οικίαν αυτής.

15.30:Υποδοχή εις Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Προσφώνησις Ηγουμένης Μοναχής Αγαθαγγέλης- Αντιφώνησις –Κέρασμα εις το Ηγουμενείον.

17.30:Αναχώρησις δια Κωνσταντινούπολιν εξ αεροδρομίου Χανίων
ΠΗΓΗ- http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου