.......

...

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κύπρος: Υπό έλεγχο οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες



Ύστερα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες μετά το μεσημέρι, μια στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και δύο…
στην περιοχή Λεμεσού.
Η χειρότερη πυρκαγιά, που απείλησε άμεσα δύο κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, ενώ οι άλλες δύο στη Λεμεσό είχαν τεθεί υπό έλεγχο λίγο νωρίτερα.
Ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κάτω Δρυ, Λευκάρων και Σκαρίνου έκαψε έκταση 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων δάσους, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν εξοχικές κατοικίες. Λόγω της φωτιάς είχε εκκενωθεί από χθες το απόγευμα η κοινότητα Κάτω Δρυ, ενώ το βράδυ απομακρύνθηκαν προληπτικά και οι κάτοικοι της Σκαρίνου, στα μισά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας- Λεμεσού.
Όμως, το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή ανακόπηκε και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά έμειναν άγρυπνοι παρακολουθώντας την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση κάποιων τελευταίων εστιών, αλλά και του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια και ειδικότερα από κάψιμο ξερών χόρτων σε περιβόλι, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.
ΠΗΓΗ- http://grtimes.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου