.......

...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 517.628 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

15 517. 628 ευρώ και 34 λεπτά κατέθεσε στο λογαριασμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.
Το ποσό συγκεντρώθηκε από την Ρωσική Εκκλησία με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου προς την ανακούφιση των ανέργων και φτωχών Ελλήνων.
Η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια οικονομική κρίση εξακολουθεί να μαστίζει τη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η ανεργία έφτασε στο 22.6%. Μεταξύ των νέων κάτω των 24 ετών  η Ελλάδα εμφανίζει ακόμη υψηλότερο ποστοστό φθάνοντας στα 50,8%. Στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας η Κυβέρνηση της Ελλάδος αρνείται να εκτελέσει τις νομοθετημένες υποχρεώσεις έναντι της κοινωνίας με κλεισίματα στέγων γερόντων και περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών και με την επιβολή νέων φόρων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος ανέλαβε την πανελλαδική εκστρατεία προς τη συγκέντρωη οικονομικών πόρων και είδων τροφίμων υπέρ των ενδεών. Καθημερινώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μοιράζει έως 10. 000 μερίδες φαγητού με 0.95 ευρώ να ανέρχεται το κόστος μιας μερίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στα συσσίτια τώρα είναι Έλληνες με 60% του συνολικού αριθμού ενώ οι υπόλοιποι κατάγονται από  την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Επί το πλείστον πρόκειται για τους μοναχικούς ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Τα συσσίτια επίσης λειτουργούν και σε Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σημειωτέον ότι η συγκέντρωση της οικονομικής βοήθειας υπέρ των εν ανάγκη Ελλήνων από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας άρχισε στις 21 Φεβρουαρίου 2012 με το γενικό συντονισμό του Συνοδικού Τμήματος για τη Φιλανθρωπία και τα Κοινωνικά Έργα. Προς το παρόν ο έρανος αγάπης σταμάτησε. Το ποσό σε ρούβλια μετατράπηκε σε ευρώ και κατατέθηκε στο λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης απεστάλη γράμμα προς την Εκκλησία της Ελλάδος όπου αναφέρεται ότι το ποσό προορίζεται για την οργάνωση των συσσιτίων.
ΠΗΓΗ- http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου