.......

...

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Πάνω από 1.500 συλλήψεις αλλοδαπών στον πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Στην προσαγωή 6.801 αλλοδαπών και τη σύλληψη 1.555 προχώρησε η αστυνομία από την αρχή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιείται στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή ελέγχθησαν τέσσερις οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων 10 αλλοδαπές και 1 ημεδαπή, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα κ.λπ. Επιπλέον για πέντε από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.Επιπλέον προσήχθησαν 111 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.Αναλυτικά, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:- Προσήχθησαν 6.801 αλλοδαποί.
- Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.
- Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.
- Διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:

- Ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,
- Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,
- Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.
- Εντοπίστηκαν 2 αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον:

- Ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 27 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

- Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.
ΠΗΓΗ- http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου