.......

...

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Με μια ανάσα καταδύθηκε στα 101 μέτρα (Vid).

Ο Νεοζηλανδός William Trubridge, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Hector», καταδύθηκε με επιτυχία στην περίφημη Dean’s Blue Hole στις Μπαχάμες, φτάνοντας στο ιστορικό βάθος των 101 μέτρων και επιστρέφοντας στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας μόνο μια ανάσα.
Με μια απλή στολή και χωρίς βατραχοπέδιλα, ακολουθώντας μόνο ένα σχοινί-οδηγό μέχρι το βάθος των 101 μέτρων και με μοναδική βοήθεια την ώθηση που του έδιναν τα χέρια και τα πόδια του,ο τολμηρός δύτης πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ σε 4 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.
Στο ίδιο βάθος είχε κατέβει το 1980 (έτος γέννησης του William Trubridge) ο δύτης Jacques Mayol, χρησιμοποιώντας, όμως, ένα ειδικό μηχάνημα που του έδινε επιπλέον ώθηση. Ο Trubridge δεν φόρεσε ούτε βαρίδια, ούτε χρειάστηκε κάποια επιπλέον ώθηση για να ανέβει στην επιφάνεια.Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη κατάδυση είναι αφιερωμένη στο δελφίνι hector, το μικρότερο δελφίνι στον κόσμο που ενδημεί στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση, ενώ για λόγους ασφαλείας επαγγελματίες δύτες βρίσκονταν διαρκώς κοντά στον Trubridge, έτοιμοι να επέμβουν σε ώρα ανάγκης.
ΠΗΓΗ- http://grtimes.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου