.......

...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφυγές κατά του νέου νόμου έβγαλε η Εκτακτη Σύνοδος .

Ανοιχτά πανεπιστήμια μεν, αλλά και προσφυγές στα Συνταγματικά δικαστήρια, αποφάσισε η Εκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων. Με ανακοίνωσή της, η Σύνοδος δεσμεύεται να στηρίξει προσφυγές από τα Πανεπιστήμια και την ακαδημαϊκή κοινότητα για όλες τις πράξεις που θα εκδοθούν και θα βασίζονται σε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου.

Την ίδια στιγμή, η Σύνοδος, όχι ομόφωνα ωστόσο, τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών ΑΕΙ-ΤΕΙ, σημειώνοντας ότι στην πράξη και σε πραγματικές συνθήκες θα βρεθούν τα "τρωτά του σημεία" του νέου νόμου.
Διχασμούς, πολιτικές έριδες μεταξύ των παρατάξεων και των κομμάτων που τις υποστηρίζουν, καταλήψεις κι ενδεχομένως χάσιμο της εξεταστικής του φθινοπώρου, έφερε ήδη ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Στο κρίσιμο δεκαήμερο που ακολουθεί θα διαφανεί εάν οι φοιτητές θα ακούσουν τις εκκλήσεις πρυτάνεων και υπ. Παιδείας για "ανοικτά πανεπιστήμια" ή θα συνεχίσουν στο δρόμο των καταλήψεων. Ηδη οι περισσότερες Σύγκλητοι των ΑΕΙ έχουν μεταθέσει την έναρξη της εξεταστικής περιόδου στα ανώτατα ιδρύματα, εν αναμονή των αποφάσεων των φοιτητών.
ΠΗΓΗ-ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου