.......

...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ευρώπη «καθησυχάζει την Ελλάδα».

Οι ευρωπαίοι ηγετες καθησυχάζουν την Ελλάδα, σημειώνει το BBC αναφερόμενο στην χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Γιώργου Παπανδρέου, Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ.
Τα ξενα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην δέσμευση των δύο ευρωπαίων ηγετών ότι η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης». Παράλληλα τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν την Αθήνα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 Financial Times στέκονται στο μίνι-ράλι των αγορών μετά «τη νέα συνομιλία των Ευρωπαίων με τους Έλληνες», ενώ η Wall Street Journal κάνει λόγο για άμβλυνση των φόβων πάνω από την Ευρώπη και για «σωστές κινήσεις από τους Μέρκελ και Σαρκοζί».
«Σαρκοζί και Μέρκελ κάλεσαν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» γράφει η Monde, τονίζοντας ότι «ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων οικονομικής ανάκαμψης που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας».
«Γαλλία και Παρίσι θεωρούν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, υπό τον όρο όμως της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η Figaro.
ΠΗΓΗ-www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου