.......

...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα χρόνια μετά τη μέρα που άλλαξε τις ΗΠΑ και τον κόσμο .

Σε κατάσταση επαγρύπνησης βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ, καθώς σήμερα είναι η 10η επέτειος των τρομοκρατικών χτυπημάτων που εξαπολύθηκαν “από αέρος” και εκδηλώθηκαν επί αμερικανικού εδάφους.Σαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 αεροπειρατές, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, για να επιτεθούν στα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δύο αεροπλάνα είχαν στόχο το World Trade Center, ένα τρίτο το Πεντάγωνο. Το τέταρτο θα έπεφτε στον Λευκό Οίκο ή στο Κογκρέσο, αλλά μετά την επέμβαση των επιβατών το αεροσκάφος κατέπεσε στην Πενσιλβάνια. Συνολικός απολογισμός θυμάτων: 3.000.
Ο Λευκός Οίκος βεβαίωσε χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση "διαρκώς επαγρυπνά" στον τομέα της κρατικής ασφάλειας, αν και όπως διευκρίνισε “δεν υπάρχουν αξιόπιστοι ισχυρισμοί για απειλές κατά των ΗΠΑ κατά την ημέρα της επετείου”.
Στα 10 χρόνια που πέρασαν άλλαξαν πολλά, και στις ΗΠΑ και διεθνώς. Το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, το οποίο ο πρόεδρος Μπους εμφάνισε προς στιγμήν ως ενεχόμενο στη διεθνή τρομοκρατία, ανετράπη. Ομοίως ανετράπη και το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, το οποίο επίσης είχε εμφανιστεί ως άμεσα εμπλεκόμενο στην ισλαμική τρομοκρατία. Επίσης, ο ίδιος ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς και άλλοι στενοί συνεργάτες του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις.
ΠΗΓΗ-www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου