.......

...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Με ελλείψεις σε βιβλία ξεκίνησε η σχολική χρονιά .

Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε το πρωί της Δευτέρας για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς.
Φέτος, η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία σε αρκετά σχολεία. Ο κύριος, ωστόσο, όγκος των βιβλίων στη νησιωτική χώρα, στις παραμεθόριες, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα βρίσκεται στα σχολεία εγκαίρως, ενώ οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν καλυφθεί σε λίγες ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατό γρηγορότερα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος. Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο γι΄αυτόν το σκοπό. Άλλωστε, η προσπάθεια θα συνεχισθεί για περίπου μία εβδομάδα και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου