.......

...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Βάζουν φωτιά οι Τούρκοι στη Μεσόγειο.

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, που αποτελούν πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέων ισορροπιών δυνάμεων σε ολόκληρη τη περιοχή και διαμορφώνουν νέο γεωστρατηγικό χάρτη, στον οποίο η Κύπρος μπορεί να έχει κεντρική θέση.Μετά τις απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα σε τακτικό πλέον ρυθμό εναντίον του Ισραήλ, η τουρκική κυβέρνηση καταφεύγει σε κινήσεις αντιπερισπασμού βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τη Λευκωσία αλλά και την Ελλάδα.

Με την απόρριψη μάλιστα χθες του ελληνικού διαβήματος για τις έρευνες που εξήγγειλε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με το επιχείρημα ότι πρόκειται περί τουρκικής υφαλοκρηπίδας, βαραίνει το κλίμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη Παρασκευή με τον Τ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, επιδιώκει την άμβλυνση της έντασης.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ είναι περιορισμένες οι δυνατότητες υλοποίησης των απειλών, μια και είναι γνωστοί οι συσχετισμοί δύναμης και οι παρενέργειες που θα είχε μια ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή.
ΠΗΓΗ-ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου