.......

...

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη.


Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι για εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη, αλλά και τους αντάρτες που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για παραβιάσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελούν επίσης εγκλήματα πολέμου.
Στην 122 σελίδων έκθεσή της , στην οποία αναφέρονται περιπτώσεις παραβιάσεων από το καθεστώς Καντάφι, η οργάνωση  επισημαίνει πως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο δεν φαίνεται να διαθέτει τα μέσα για να απαγγείλει κατηγορίες στους αντάρτες που ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το ΕΜΣ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να ελέγχει τους μαχητές της αντιπολίτευσης και τις ομάδες αυτοπροστασίας που ευθύνονται για σοβαρές επιθέσεις εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και ενδεχόμενων εγκλημάτων πολέμου, αλλά φαίνεται απρόθυμο να τους καταστήσει υπεύθυνους», τονίζει η Αμνηστία. 
«Οι αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης στους οποίους η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε τις ανησυχίες της, καταδίκασαν τις παραβιάσεις αυτές, αλλά συχνά υποβάθμισαν το μέγεθος και τη σοβαρότητά τους», υπογραμμίζει η οργάνωση.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου