.......

...

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία, Ελλάδα, Ισραήλ: Στη "κόψη του ξυραφιού" η Ανατολική Μεσόγειος.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμπάχ», «διπλασιάζεται ο αριθμός των φρεγατών, τορπιλακάτων, ελικοπτέρων και υποβρυχίων που ασκούν καθήκοντα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο επιχείρησης με την ονομασία "Μεσογειακή ασπίδα"». Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, «η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας». Η επιχείρηση προβλέπει επίσης και αποστολή πλοίων στην Αδριατική, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.

Το σχέδιο, όπως σημειώνεται, στη "Σαμπάχ"  θα εδραιώσει τη δύναμη της Τουρκίας στις θάλασσες του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.  Η εφημερίδα αναφέρεται σε παρουσία του στόλου της γειτονικής χώρας στα νότια της Κύπρου, όπου έχουν προγραμματιστεί εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αέριου.
 Σημειώνεται ακόμη ότι οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τα σχέδιά της να βγάλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, έχουν προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και στους Ελλαδίτες και τους Ελληνοκυπρίους, προκαλώντας αντιδράσεις στην ελληνική πλευρά.
Στο άρθρο υπάρχει και η αντίδραση από την ελληνική και την κυπριακή πλευρά, παραθέτοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου.
"Όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το έθνος είναι αποφασισμένο να προστατέψει τα κυριαρχικά του δικαιώματα", σημείωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, με τον Στέφανο Στεφάνου να επισημαίνει ότι η Τουρκία απειλεί ξανά.
ΠΗΓΗ-www.theinsider.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου