.......

...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΔΝΤ απειλεί να κλείσει την «κάνουλα» .

Η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα "είναι στον αέρα" κατά την έκφραση ενημερωμένης πηγής της αμερικανικής πρωτεύουσας, η οποία προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μη σχηματιστεί πλειοψηφία στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιήσει σε χρόνο-ρεκόρ τις εντολές της τρόικας.
Οι εντολές περιέχονται σε τρισέλιδο σημείωμα, το οποίο έχει παραδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών, και βασικά αφορά "όσα δεν έγιναν", όπως είχε υποσχεθεί η Αθήνα στους δανειστές της.
Η προσωρινή παύση των διαπραγματεύσεων έδωσε το έναυσμα για φήμες και σενάρια που αφορούν το ελληνικό χρέος.

"Οι αριθμοί είναι σκληροί για την Ελλάδα, έτσι απλά δεν βγαίνουν τα μαθηματικά" δήλωσε στο "ΕτΚ" σημαντικός οικονομολόγος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο οικονομολόγος παρουσιάστηκε βέβαιος ότι η χώρα μας "θα οδηγηθεί μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς σε χείριστο σενάριο". Η συνεδρίαση του ΔΣ, που έχει καθοριστεί για τις 27η Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς ο επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, πρέπει να συγγράψει τη μακροσκελέστατη έκθεση και στο μεσοδιάστημα να έχουν πειστεί τα μέλη του ΔΣ για την ανάγκη να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ-ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου