.......

...

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς ηλεκτρικό όσοι δεν πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σημείωσε πως: "Εφόσον καλυφθεί ο στόχος των 54 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα" αλλά πρόσθεσε ότι τις αποφάσεις θα πρέπει να τις ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας". Εκτίμησε ότι φέτος η χώρα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα 1,8% του ΑΕΠ και του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμαO τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών καθώς παραμένουν αδιευκρίνιστα ζητήματα.
Δεν έχει διευκρινισθεί αν το τέλος για το 2011 θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες της ΔΕΗ να αποστείλει εγκαίρως τους λογαριασμούς με το νέο τέλος στα 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές. Σημειώνεται ότι το στόχος είναι ο νέος φόρος να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που θα αποστείλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Ιανουαρίου. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ανακοινώνοντας το μέτρο ότι το τέλος επί των ακινήτων για το 2011 θα καταβληθεί ως και το Φεβρουάριο του 2012 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα τα έσοδα να συμπεριληφθούν στον φετινό προϋπολογισμό.
Ο κ. Μόσιαλος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, γιατί μέσω αυτής είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει η είσπραξη του φόρου και όταν ρωτήθηκε για τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει, επεσήμανε ότι αυτό δεν αποτελεί εκβιασμό και έτσι και αλλιώς οι φόροι πρέπει να πληρώνονται.
ΠΗΓΗ-ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου