.......

...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απελαύνει η Τουρκία τον Ισραηλινό πρέσβη για τη διαμάχη με τον στολίσκο στη Γάζα.

Τον Ισραηλινό πρέσβη αποφάσισε να απελάσει η Τουρκία, εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να απολογηθεί για την επίθεση το 2010 στον διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Τούρκους πολίτες και σε έναν Αμερικανό τουρκικής καταγωγής.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η στρατιωτική συνεργασία της Άγκυρας με το Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία περιορίζει τη διπλωματική παρουσία της στο Ισραήλ.

«Στο στάδιο αυτό, λαμβάνουμε τα ακόλουθα μέτρα: οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ περιορίζονται στο επίπεδο του δεύτερου γραμματέα (της πρεσβείας). Όλοι οι αξιωματούχοι με βαθμό ανώτερο από αυτό του δεύτερου γραμματέα, όπως ο πρεσβευτής, θα επιστρέψουν στη χώρα τους πριν από την Τετάρτη» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στην έκθεση του ΟΗΕ για την επιδρομή, η οποία δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.
ΠΗΓΗ-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου