.......

...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Προσωρινή η αποχώρηση, επιβεβαιώνει η τρόικα, επιστροφή στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών αναχώρησε προγραμματισμένα από την Αθήνα και θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα.Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διεθνών οργανισμών, δόθηκε πρόσθετος χρόνος στις ελληνικές Αρχές να συλλέξουν και να επεξεργαστούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012.
Η ανακοίνωση έχει εξής:

«Κοινή ομάδα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ συζητά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και εξετάζει την εφαρμογή της πολιτικής, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
»Η αποστολή έχει κάνει καλή πρόοδο, αλλά αποχώρησε προσωρινά από την Αθήνα ώστε να επιτρέψει στις Αρχές να ολοκληρώσουν τεχνικές εργασίες που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με τον προϋπολογισμό του 2012 και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων.
»Η αποστολή αναμένει ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες από τις ελληνικές Αρχές, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
ΠΗΓΗ-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου