.......

...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Υψηλότερος ο κίνδυνος καρκίνου για τους πυροσβέστες της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέρει έρευνα.

Η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έχει βαρύτατες συνέπειες για την υγεία των πυροσβεστών, των διασωστών, των ατόμων που προσπάθησαν να καθαρίσουν την περιοχή, καθώς και των ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή, αναφέρει έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης διατρέχουν 19% περισσότερο κίνδυνο από τους υπολοίπους συναδέλφους τους να εμφανίσουν καρκίνο, επειδή το 2001 εισέπνευσαν τοξικά αέρια στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Η έρευνα κάνει, επίσης, αναφορά σε ψυχολογικά τραύματα και σε άλλες σωματικές ασθένειες τις οποίες αντιμετωπίζουν όσοι βρέθηκαν στο σημείο τα πρώτα 24ωρα μετά την επίθεση.Τα συμπεράσματα της έρευνας μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την περίθαλψη των διασωστών που πάσχουν πλέον από καρκίνο, δέκα χρόνια με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς ότι η έκθεση αυτών των πυροσβεστών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου οδήγησε στην αύξηση των περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου» δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Πρέτσαντ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, υπεύθυνος της έρευνας.
ΠΗΓΗ-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου