.......

...

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Λαχανικά και γαλακτοκομικά καταπολεμούν τα εγκεφαλικά.

Το νέο τεστ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, παρουσιάστηκε στο περιοδικό νευρολογίας «Neurology» από ερευνητές διαφόρων χωρών με επικεφαλής τον Ράφι Τοπακιάν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βάγκνερ-Γιάουρεγκ του Λιντς της Αυστρίας. Το τεστ, που αφορά κυρίως όσους έχουν φραγμένη αρτηρία της καρωτίδας στο λαιμό και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού, ξεχωρίζει όσους έχουν ανάγκη από χειρουργική επέμβαση στην καρωτίδα λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου που προκαλεί η στένωσή της, εξαιτίας συνήθως της δημιουργίας πλάκας από την υψηλή χοληστερίνη.
Ένα νέο τεστ διάγνωσης, μέσω υπερήχων, παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού των ανθρώπων εκείνων που έχουν υψηλό κίνδυνο εγκεφαλικού. Εξάλλου μια άλλη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πλούσιες σε κάλιο τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών, ιδίως ισχαιμικού τύπου, που αποτελούν περίπου το 80% των συνολικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Οι ερευνητές πάντως διευκρίνισαν ότι η αξιοπιστία του τεστ (που συνδυάζει δύο υπέρηχους, ένα στην αρτηρία της καρωτίδας και ένα στις αρτηρίες του ίδιου του εγκεφάλου) πρέπει να επιβεβαιωθεί από άλλες έρευνες, ενώ επίσης δύσκολη θεωρείται η σωστή ερμηνεία των υπερήχων στον εγκέφαλο.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου