.......

...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το ενιαίο μισθολόγιο επί τάπητος σε σύσκεψη Βενιζέλου - Ρέππα την Τετάρτη.

Επί τάπητος τίθενται την Τετάρτη οι παράμετροι του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο σε ευρεία σύσκεψη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, δέχεται πιέσεις για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, όχι μόνον από τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά και από τον… περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.


Η σύσκεψη, στην οποία μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, θεωρείται κρίσιμη αν και, όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις γύρω από το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση εξαρτά το χρόνο έναρξης ισχύος του νέου συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο από την πορεία των οικονομικών μεγεθών και κυρίως της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Ήδη η συνεχής διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» με την υστέρηση των εσόδων, που δεν αποκλείει ακόμη και τη λήψη νέου πακέτου μέτρων, επηρεάζει αρνητικά τις εξελίξεις γύρω από το μισθολογικό κόστος, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος και για νέες «οριζόντιες περικοπές», ανάλογες με τις περικοπές που ψηφίσθηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο.
ΠΗΓΗ-news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου