.......

...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα καταρρεύσουν.

Κατάρρευση των συνομιλιών προβλέπει ο στενός συνεργάτης του Ντερβίς Έρογλου, καθηγητής Ατά Ατούν, ο οποίος εκτιμά ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι εγκλωβισμένος σε πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια ελιγμών.
Ο Ατά Ατούν, ο οποίος είναι μέλος της διευρυμένης επιτροπής των συμβούλων του κ. Έρογλου από το 2010, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική διαδρομή της τουρκοκυπριακής δεξιάς.
«Η ανάδειξη της κ. Μαρκουλλή στο αξίωμα της υπουργού Εξωτερικών είναι ένα μεγάλο λάθος», ισχυρίζεται ο κ. Ατούν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κύπρου και διατείνεται ότι οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν ότι «η Ερατώ Μαρκουλλή χαρακτηρίζεται από την εχθρική στάση που διατηρεί απέναντι στους Τούρκους».

Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με τον κ. Ατούν, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο και αναφέρει ως παραδείγματα:
-Το γεγονός ότι το κόμμα του έχασε μία έδρα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και ο κ. Ομήρου εξελέγη στην προεδρία της Βουλής είναι αξιοσημείωτες εξελίξεις. Η εκλογή του κ. Ομήρου είναι μια αρνητική εξέλιξη για τις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Ομήρου ανήκει στη σχολή σκέψης του ιδρυτή της ΕΔΕΚ, κ. Λυσσαρίδη. Ως γνωστόν, η ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα, που «συνδυάζει τον εθνικισμό με τον σοσιαλισμό».
ΠΗΓΗ-news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου