.......

...

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα.

Σε ύφεση βρίσκονται από το πρωί τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στον Έβρο, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες σε περίμετρο 70.000 στρεμμάτων, στο νότιο τμήμα του ακριτικού νομού.Οι επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης, συνεχίζονται, ώστε να περιοριστούν αναζωπυρώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στις τοποθεσίες Διπόταμος και 'Υψωμα 22.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί 184 πυροσβέστες με 65 οχήματα, με τη συνδρομή 7 αεροσκαφών καναντέρ και 4 ελικοπτέρων, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμου και του δασαρχείου.
Εξάλλου, όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία Έβρου, η πυρκαγιά έχει κάψει τα νότια όρια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, χωρίς όμως να κινδυνέψουν οι πυρήνες απόλυτης προστασίας.
Στο μεταξύ, για σήμερα έχουν ληφθεί και επιπλέον μέτρα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρο τον νομό Έβρου και τη Σαμοθράκη, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης νέων πυρκαγιών (κατηγορία 4).
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου