.......

...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Λουκέτα» στα τελωνεία από Δευτέρα.


Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ριζικές αλλαγές σε εφορίες και τελωνεία. Η πρώτη απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις για αλλαγές προϊσταμένων οι οποίοι απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων αύξησης των εσόδων ενώ εντός των επομένων ημερών αναμένονται και οι συγχωνεύσεις των πρώτων 20 εφοριών.
Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο μετασχηματισμού των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε περίπου 30 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που αναμένεται να δημιουργηθούν .Η πληρωμή των φόρων και οι επιστροφές θα γίνονται αποκλειστικά από τις τράπεζες.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου