.......

...

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Στο δρόμο της συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank.

Συγχωνεύονται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Alpha Bank με τη Eurobank, με συμμετοχή funds από το Κατάρ, δημιουργώντας νέα  δεδομένα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνεται στις 25 μεγαλύτερες της ΕΕ. Την Δευτέρα συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.
Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δοθεί το έναυσμα για αναδιάταξη των δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μέσω ενός νέου κύκλου τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Η συμμετοχή του Κατάρ εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές του, ενώ θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν γενικότερα και για την ελληνική οικονομία.
Θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς με ότι συνεπάγεται αυτό για την διοχέτευση της πολυπόθητης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου