.......

...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Έφτιαξαν το πρώτο «ζωντανό φάρμακο» κατά του AIDS.

Νέα επαναστατική αγωγή για το HIV/AIDS, η οποία ενδέχεται ακόμη και να θεραπεύει όσους είναι οροθετικοί ή νοσούν, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες. Οι ειδικοί ανέπτυξαν ένα «ζωντανό φάρμακο» το οποίο περιέχει ιό που σημαδεύει όχι μόνο τον ιό HIV, αλλά και όλα τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από αυτόν και ακολούθως ειδικά φάρμακα τον εξολοθρεύουν, όπου και εάν βρίσκεται.
Ο δρ Pin Wang από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και οι συνεργάτες χρησιμοποίησαν έναν ειδικό ιό που αγκιστρώνεται στα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον HIV. Το είδος της θεραπείας ονομάζεται «αυτοκτονική γονιδιακή θεραπεία», που σημαίνει πως όταν ο ιός βρει ένα κύτταρο μολυσμένο με HIV, προσκολλάται πάνω του και το σημαδεύει.
Τότε, στη μάχη ρίχνονται τα φάρμακα που αναγνωρίζουν τα σημάδια από τον τεχνητό ιό και όπου τον βλέπουν, τον καταστρέφουν, μαζί και τα κύτταρα στα οποία έχει περιδεθεί, δηλαδή τα κύτταρα του HIV. «Αν καταφέρεις να καταστρέψεις όλα τα κύτταρα που είναι μολυσμένα με HIV στον οργανισμό κάποιου, ακόμη και στον εγκέφαλο, τότε έχεις λύσει μερικώς το πρόβλημα», εξηγεί ο καθηγητής Wang.
Η διαδικασία είναι ανάλογη με μία πρακτική που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός για να εξολοθρεύσει τον αντίπαλο. Ένας στρατιώτης που βρίσκεται στο έδαφος δείχνει με μία ακτίνα λέιζερ την ακριβή θέση του στόχου και έτσι καθοδηγεί τα αεροπλάνα ώστε να γνωρίζουν που ακριβώς θα ρίψουν τη βόμβα.
ΠΗΓΗ-ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου